100 Günlük Eylem Planı’nda 3 mega ulaşım projesi de yer aldı

04 August 2018

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk eylem planı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Baştepe’de düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk halkının, tüm yönetimlerin birbirilerine enkaz değil, her yönüyle tıkır tıkır işleyen bir ülke devrettiği bir ülkeyi hak ettiğini ifade etti.

Kabinedeki tüm bakanların katılımıyla açıklanan Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı ilgilendiren çok sayıda madde yer aldı. Bunların başında yapımı devam eden 3. Havalimanı, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi İstanbul’un ulaşım problemlerini çözmeye yönelik geliştirilen mega projeler yer aldı. Yeni süreçte bu projelerin yapımına hız verilerek, yakın bir dönemde hizmete açılmaları sağlanacak.

Açıklanan eylem planına göre, İstanbul’da yapımı devam eden yeni havalimanı 29 Ekim’de hizmete açılacak. Kanal İstanbul projesinin ÇED ve Etüt Proje işlemleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin yap-işlet-devret modeliyle, inşa edilmesi için bir ihale yapılacak.

İşte 100 Günlük Eylem Planı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nı İlgilendiren Maddeler