2015 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Bedeli

27 January 2015

Devletin kentsel dönüşüm kapsamında mülk sahiplerine verdiği kira yardımı bedeli 2015 yılının henüz ilk çeyreğinde arttı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımı bedelini güncelledi ve 2014 yılında 680 lira olan kira yardımı bedelini 735 liraya çıkardı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı, yapılan bir güncellemeyle artış gösterdi. Ocak ayında ödenmeyen kira yardımları, ay sonuna kadar 735 lira olarak hak sahiplerinin banka hesaplarına aktarılacak.

KİRA YARDIMINDA TOPLU ÖDEME OLACAK MI?

Kentsel dönüşüm kira yardımında daha önce yapılan 5 aylık toplu ödemeden bu ay itibariyle vazgeçildi. Ocak 2015 itibariyle kentsel dönüşüm kira yardımı, aydan aya ödenecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMINDA DEĞİŞİKLİK

Kira yardımı ödemelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir diğer yeniliği de ilçe belediyelerine görev verilmesi oldu.

-

2015 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Bedeli

-

Buna göre kira yardımı başvuruları, ilçe belediyesine yapılacak. Evrak hazırlığı ilçe belediyesinde tamamlandıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek.

Kira yardımı ödemeleri daha önce olduğu gibi Bakanlık tarafından hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak. Belediyeden elde ödeme söz konusu olmayacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİMLER KİRA YARDIMI ALABİLİR ?

Ocak 2015'ten önce başvuru yapanların işlemleri, İstanbul Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nde gerçekleşirken, bundan sonra başvuru yapacak hak sahipleri ilçe belediyesine başvuracak.

-

2015 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Bedeli