"2017 yılı 2. çeyrekte konutta kredi kullanımı yükseldi"

10 August 2017

Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık, gayrimenkul sektöründe kullanıcılara, mal sahiplerine ve yatırımcılara aracılık ve danışmanlık hizmeti sağlıyor. Pronote Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık kurucu ortağı Emir Sezgin, geçen günlerde açıklanan sektörel kredi verileri üzerine değerlendirmeler de bulundu.

Emir Sezgin, içinde bulunduğumuz 2017 yılının 2. çeyrek itibariyle Türkiye genelinde toplam konut kredisi kümülatif miktarının 180 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. Sezgin, ayrıca bir önceki yılın aynı dönemine göre ise toplam konut kredisi kümülatif miktarının yüzde 19 artış gösterdiğine de değindi.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR İLK ÜÇ SIRADA

Araştırmaya göre 2017 yılının Haziran ayı sonu itibariyle İstanbul’da 59,8 milyar TL, Ankara’da 21,5 milyar TL, İzmir’de 13 milyar TL konut kredisi kullanımı gerçekleştiğini dile getiren Sezgin, 3 büyük ilin, Türkiye genelinde toplam konut kredisi kümülatif miktarı içindeki ortalama oranlarının İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla; yüzde 33,06, yüzde 11,91 ve yüzde 7,23 şeklinde olduğunu söyledi.