2018 Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

24 December 2017

Yeni yıl gelirken gayrimenkul sahiplerinin ödemekte mükellef oldukları vergilerin ödeme tarihleri de netleşti. 2017 yılının ikinci yarısında emlak vergilerinin hesap tutarı, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Özellikle İstanbul'un bazı bölgelerinde belirlenen fahiş tutarlar sonrasında emlak vergisinin artış oranına hükümet tarafından bir sınırlama getirildi.

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ev, arsa, işyeri veya arazi gibi gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul vergileri adı verilerin bu vergiler arasında emlak vergisi, çevre ve temizlik vergisi, kira geliri vergisi gibi vergiler bulunuyor. Her yıl ödenen bu vergiler için belirli bir ödeme takvimi belirleniyor. Peki, 2018 emlak vergisi ne zaman ödenecek? 2018 gayrimenkul vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi nereye ödenir? Emlak vergisi sorgulama ve emlak vergisi hesaplama 2018 nasıl yapılır? İşte yanıtı…

EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ 2018

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereği ev ve işyeri sahibi olanlar emlak vergisi ödemekle yükümlü durumundalar. Ancak bazı durumunda emlak vergisinden muaf olunuyor.

KİRA GELİRİ VERGİSİ HESAPLAMA 2018

2018 veraset ve intikal vergisi de tıpkı emlak vergisi gibi 2018 Mart-Nisan-Mayıs ve Kasım aylarında iki eşit taksit olarak ödenecek.