240 Ay Vadeli Konut Satışı Yarın Başlıyor

31 January 2017

240 ay vadeli konut satışı kampanyası yarından itibaren başlıyor. Konut alıcısının taksit yükü yüzde 50 oranında azalacak...

Emlak Konut, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) konut satışında yarından itibaren yeni bir kampanyaya başlıyor.

Gayrimenkul geliştiricileri 1 Şubat itibariyle 20 yıl vadeli konut satışına start veriyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanacak olan kampanyada düşük faizler uygulanacak. Kampanya 31 Mart tarihine kadar sürecek. Bu süre sonunda kampanyaya gelen tepkilere göre sektör kampanyanın uzatılması için yeniden bir araya gelecek.

Kampanya geliştirici firmaların insiyatifinde olmak üzere faiz bandı aylık yüzde 0.75 ile 0.85 olarak belirlendi. Peşinat tutarı ve daha kısa süreli vadelerin faiz oranları firmaların banka ile anlaşmalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilecek.

Kampanya ile birlikte konut alıcısının taksitleri yüzde 50 oranında azalmış olacak. Kampanyadan yeni konut alıcılarının yanı sıra halihazırda konut kredisini ödemeye devam edenlerde faydalanabilecek. Kredi kullandıkları banka 240 ay vadeli satış işlemi yapıyorsa sözleşmelerini feshedip 240 ay için yeni sözleşme imzalayabilecekler.

9 BANKA DAHİL OLDU
Park Mavera 2
- Metropol İstanbul
- Nevşehir Emlak Konutları
- Nidapark Kayaşehir
- Nidapark Küçükyalı
- Niğde Emlak Konutları
- Sofa Loca
- Tema Şehir Konya
- Tual Adalar
- Tual Bahçekent