26 Yıldır Bitirilemeyen Grand Prestige İstanbul’a Belediye El Attı

12 February 2016

Sarıyer Belediyesi 26 yıldır bitirilemeyen  Grand Prestige İstanbul Oteli için harekete geçti...

1989 yılında ruhsatı alınan ve ertesi yıl inşaatına başlanan Grand Prestige İstanbul Oteli 26 yıldır bitirilemedi. Sarıyer Hacıosman'da yükselen otel için Sarıyer Belediyesi düğmeye bastı ve inşaatı yapan Uran Holding'e uyarı yazısı gönderdi.

Grand Prestige İstanbul Otel'in inşaatı 2004 yılında tamamen durdu ve bir vatandaşın ruhsatta imar planının olmadığını gerekçesiyle açtığı dava sonucu oteli ruhsatı Danıştay tarafından iptal edildi. Kaba inşaatı biten otelde o günden beri hiçbir şey yapılmadı.

Geçtiğimiz yıl Sarıyer Belediyesi gelen şikayetler üzerine çevreye verdiği görüntü kirliliği ve zamanla paslanıp tehlikeye yol açan vinç kaldırılmıştı. Sarıyer Belediyesi şimdi de binanın tamamı için çalışmalara başladı. Belediye Uran Holding'e uyarı yazısı göndererek ya yeni bir imar planı hazırlanıp inşaata devam edilmesini ya da binanın tamamen yıkılmasını istedi.

Uran Holding'ten herhangi bir açıklama yapılmazken İsmet Uran’ın varislerinin babalarının mirası olarak gördükleri inşaatın yıkımına ve arazinin satışına razı olmadıkları gelen bilgiler arasında.