3. Havalimanı Kulesi 2017 Yılında Tamamlanacak

24 December 2015

Yapım çalışmaları tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı'nın kulesi için başlatılan tasarım yarışması sonuçlandı. Lale figüründen esinlenerek tasarlanan kulenin 2017 yılının Ekim ayında tamamlanması planlanıyor...

İstanbul'da yapım çalışmaları devam eden 3. havalimanının hava trafik kontrol kulesi için başlatılan konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı AECOM ve Pininfarina'nın lale figüründen esinlenerek tasarladığı kule kazandı.

Tasarım dünyasının çok önemli firmalarının katıldığı tasarım yarılmasını AECOM ve Pininfarina kazandı. Pininfarina, dünyanın en büyük lüks otomobil üreticilerinden biri olan Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınıyor.

Kulenin Ekim 2017'de Tamamlanması Hedefleniyor

Yarışma sonucuyla ilgili açıklamada bulunan İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu "Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlayacağız. ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni 2017 yılının Ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.