3. Havalimanı terminal binasına uluslararası ödül

06 November 2017

İstanbul’da inşa çalışmaları devam eden İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Uçuş kontrol kulesiyle ilk uluslararası ödülünü alan projenin terminal binası da tasarımcılarına uluslararası ödül kazandırdı" diye ekledi.

Bakan Arslan’ın AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiliz Scott Brownrigg firmasının öncülüğünde Grimshaw, Nordic, Haptic, Fonksiyon ve TAM/Kiklop'un desteğiyle tasarlanan İstanbul 3. Havalimanı terminal binasına, mimar ve tasarımcıları bir araya getiren Dünya Mimarlık Festivali'nde ‘Gelecek Projeler-Altyapı’ kategorisinde tasarım ödülüne layık görüldüğünü aktardı.

“HEM FONKSİYONEL HEM DE KÜLTÜRÜMÜZÜN MOTİFLERİNİ TAŞIYOR”

Açıklamasını sürdüren Arslan, “Dünyanın en büyük havalimanının projesindeki ana terminal binası en önemli unsurlarından biri. Ana terminal, 1 milyon 300 bin metrekareyle tek çatı altında dünyanın en büyük terminal binası. Ayrıca içindeki yapı ve kültür tamamen Türk mimarisini andırıyor. Çatı, özellikle büyük usta Mimar Sinan'dan esinlenilerek yapılıyor. Terminal binasında İstanbul'un Boğaziçi görüntüsünün verileceği çok büyük duty-free alanı olacak. Proje, tasarım olarak hem çok fonksiyonel hem de kültürümüzün motiflerini yansıtıyor, bu açıdan da çok önemli” dedi.