3. Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi

12 April 2018

29 Ekim 2018 tarihinde açılışa hazırlanan 3. Havalimanı'nda ummalı çalışma devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre, yayınlanan yeni fotoğraflarda inşaat alanında yeni yapılan yapı ilk kez görüldü. İskeletinin büyük bir kısmı tamamlanan yapının dev vinçler ile inşa edildiği dikkatlerden kaçmadı. Hangi amaca hizmet edeceği belli olmayan bu yapının inşası merak uyandırırken THY yetkililerinden bir açıklama geldi. Buna göre inşa edilen yeni yapı, THY Teknik hat bakım hangarı olduğu aktarıldı.



3. Havalimanı'nda ikinci kulenin de inşasına devam edildiği görüldü. Ana terminal binasının yanında kalan alanda ise uçakların park pozisyonunda yerleşmeleri için yapılan alanların ise sonuna gelinmiş durumda.

3. Havalimanı'nın açılış tarihi konusunda ve inşaat çalışmaları konusunda geçtiğimiz haftalarda bazı iddialar gündeme gelmişti. İnşaat çalışmalarında ekonomik krizin baş gösterdiği, bu nedenle de açılış tarihinin erteleneceği iddia edilmişti. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iddiaları yalanlayarak ul3. Havalimanı'nın belirlenen tarihte hizmete açılacağını duyurmuştu.