3. Köprü Demiryolu Hattı Güzergahı Belli Oldu

23 August 2016

26 Ağustos'ta açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu hattının güzergahı netleşti. İşte 3. Köprü demiryolu hattı güzergahı...

İstanbul'un iki yakasını 3. kez bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açılışa günler kala köprüde yapımı planlanan demiryolu hattının güzergahını açıkladı.

Bağlantı yolları ile 4 gidiş, 4 geliş 215 kilometre yol yaptıklarını söyleyen Arslan, "Biz sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapmakla kalmadık. Köprüyü, bağlantıları ile birlikte Çamlık'a, Paşaköy'e ve Kurtköy'e kadar indiriyoruz. Ayrıca Hüseyinli'den Şile'ye giden bir bağlantı ve Riva çıkışı da var. Avrupa Yakası'nda ise 3. Havalimanı ve Mahmutbey'e kadar giden bağlantısı var" dedi.

3. KÖPRÜ DEMİRYOLU HATTI GÜZERGAHI

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bir geliş ve bir gidiş olmak üzere iki şerit demiryoluna ayrılmış durumda. Merakla beklenen 3. köprü demiryolu hattı güzergahını Bakan Arslan açıkladı. Bakan Arslan, "Anadolu Yakası'nda yeni bir demiryolu ki, Akyazı'ya gidip ana hatla birleşiyor. Avrupa Yakası'nda da otoyol Kınalı'ya kadar uzanıyor. Demiryolu da Halkalı'ya kadar gidip Halkalı-Kapıkule demiryoluyla birleşiyor" dedi.