60 bin şantiyede çalışmalar durdu!

10 September 2021

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından çimento fiyatlarındaki fahiş artışları protesto etmek amacıyla dün iş bırakma eylemi başlatıldı. Anadolu'da birçok derneğin destek verdiği boykotta 24 Eylül gününe kadar inşaatlarda yeni sipariş verilmeyecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, boykot hakkında değerlendirmelerde bulunan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, "2 Eylül'de yaptığımız toplantı ile boykot kararımızı açıklamıştık, 9 Eylül itibarıyla da başladık. 40'ın üzerinde dernek eyleme katıldı. Üyelerimizin yaklaşık 100 bin şantiyesi var ve 60 bininde iş durdu" diye konuştu.

YENİ BOYKOTLAR İÇİN UYARI!

Çimento fiyatlarında azalma olmaması durumunda yeni boykot kararları alabileceklerine dikkat çeken İMKON Başkanı Tellioğlu, "Geçen yıl 150 lira olan çimentonun ton fiyatı 400-450 liraya geldi. Sektör olarak beklentimiz bunun 280-300 lira civarında olması. Fiyatlardaki bu kabul edilemez artışın nedeni ihracat değil. Bugün çimento üreticileri iç piyasaya pahalı ürün vermek için üretim kapasitelerini tam olarak kullanmıyorlar" şeklinde konuştu.

Yaşanan fiyat artışlarının vatandaşları da etkilediğini belirten Tellioğlu, aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarını, ucuz konuta ulaşımı ve sektördeki istihdamı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak bu kararı aldıklarının altını çizen Tellioğlu, başlarda uzlaşmacı bir şekilde yaklaştıklarını ancak çimento sektörünün bu duruma yeni zamlar ile karşılık verdiğini aktardı.