Adnan Menderes Müzesi Çalışmalarında Sona Gelindi

27 October 2015

Aydın Arkeoloji Müzesi’nin eski binasının Adnan Menderes Demokrasi Müzesi olarak kurulması için başlanan çalışmalarda sona gelindi...

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes’in hatıralarını yaşatmak için kurulan ‘Adnan Menderes Müzesi’ çalışmaları proje ortaklarıyla valilik makamında masaya yatırıldı.

Aydın Arkeoloji Müzesi’nin yeni yerine taşındıktan sonra eski bina “Adnan Menderes Demokrasi Müzesi” olarak kurulacak. Müzenin teşhir ve tanziminin gerçekleştirilerek Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için bilgi, belge ve eşya toplama çalışmaları Aydın Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sahipliğinde ADÜ Rektörlüğü ile İzmir Relöve ve Anıtlar Müdürlüğü ortaklığında GEKA destekli proje ile sürüyor.

Adnan Menderes’in hatıralarını yaşatmak için böyle bir çalışma yapma gereksinimi duyduklarını belirten Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Müze’de Adnan Menderes’in çocukluk, gençlik, siyasi yaşamı Başbakanlık dönemi, yatırımları ve demokrasi mücadelesini yansıtan dokümanların toplanması ve sergilenmesi amaçlanmaktadır. Bu sebeple Adnan Menderes dönemine ait bilgi, belge ve eşyalara sahip ve kuruluşların bu malzemeleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzde kurulan kabul komisyonuna bildirmeleri gerekmektedir” dedi.