Ağustos'ta konut fiyatları düşecek mi?

20 July 2020

Haziran ayı itibarıyla kamu bankaları tarafından 1 yıl ertelemeli sıfır konutta geçerli yüzde 0.64, ikinci el konutta geçerli yüzde 0.74 faiz oranlı konut kredisi kampanyasının sunulmasıyla Haziran ve Temmuz ayları, konut dünyası adına oldukça hareketli geçiyor. Buna karşın faiz indirimini fırsat bilen bazı mülk sahipleri konut fiyatlarında artışa gitti. Bu durum karşısında kredi avantajını kaybeden yatırımcı ise konut fiyatlarında düşüş beklemeye başladı. Temmuz ayında beklenen fiyat düşüşlerinin gelmemesi sonrası, "Ağustos'ta konut fiyatları düşecek mi?" sorusu merak edilmeye başladı.

27 BİN KİŞİ ZAM YAPTI

Akşam'ın aktardığı habere göre, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) tarafından yapılan araştırmaya göre, Haziran ayının başından itibaren 27 bin mülk sahibinin fiyat artışına gittiği tespit edildi. Konu hakkında konuşan TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, "Bu dönem fiyat artırmak için fırsat görülmekten ziyade elden çıkarmak için bir fırsat olarak görülmeli" ifadelerini kullandı.

"EVİNİ SATAMAYAN FİYAT İNDİRECEK"

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise konut fiyatlarında henüz gerileme olmadığını fakat bu konuda beklentilerinin olduğunu belirterek, "Evini satamayan kişi mecbur fiyatı indirecek. Türkiye’de konut almak isteyen milyonlar var. Bu kesim uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla konut almayı sürdürecek" şeklinde konuştu.

Haziran ayında başlayan konut satışlarındaki canlılığın Temmuz ayında da sürdüğünü belirten Aşa, "Ancak Ağustos'la birlikte azalmaya başlayacağını düşünüyorum. Bunun en büyük sebebi fırsatçı ev sahipleri ve gayrimenkul şirketleri. Fiyatları aşırı artırmaları ve gerçek değerinin çok üstünde bedel istemeleri konutun satılmamasına neden oluyor. Ev arayan kişi de bu yüzden vazgeçiyor" ifadelerini kullandı.