Ahes Misal İstanbul projesi kendi enerjisini kendi üretecek

09 April 2018

Kentsel dönüşüm çalışması olma özelliği taşıyan Ahes Misal İstanbul projesinde 2 bin 500 konut hayata geçirilecek. Çok ortaklı bir çalışma olan proje, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyacak.

Ahes Misal İstanbul ortaklarından olan Süleyman Ekşi İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, proje hakkında açıklamalarda bulundu. Çatılara kurulacak güneş enerjisi panelleri ile projenin kendi enerjisini kendi üretebileceğini belirten Ekşi, projede aidatların 2 TL olacağı bilgisini de paylaştı. Projede aynı zamanda her dairede kat istasyonu sisteminin kurulacağını aktaran Ekşi, "Bu sistemle ısı kayıpları ve ısıtma masrafları azalacak" ifadesini kullandı. Firmasının yürüttüğü Erzurum Şehir Hastanesi projesi hakkında da konuşan Ekşi, "Bin 900 yatak kapasiteli hastaneyi Ağustos'ta teslim etmeyi planlıyoruz. 265 bin metrekare alanda hizmet verecek olan hastanemiz Kars, Ardahan gibi çevre illere de kaliteli sağlık hizmeti verecek" şeklinde konuştu.

2019 yılı sonunda ilk etabının konut teslimlerine başlanması planlanan Ahes Misal İstanbul projesinde konut satışları da sürüyor. 22 bin metrekarelik alanda 13 blok tasarımı ile kurulan projede aynı zamanda 60 adet dükkan da hayata geçiriliyor. Öte yandan projede yatırımcılara yüzde 40 prim de vaat ediliyor.