Akıllı Şehirler Yapılacak!

20 April 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 5.Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarının açılış konuşmasında çeşitli açıklamalarda bulundu...

Bakan Mehmet Özhaseki, 5.Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarının açılışında konuşma yaparak çevre ve şehir yaşamı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özhaseki, teknoloji ve değişimin büyük şehirlerde oluşturduğu olumsuzlukların gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

ÇÖPLERİN YÜZDE 65'İ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Mehmet Özhaseki, şehirlerdeki çöplerin yüzde 65'inin entegre tesislerde ayrıştırılıp değerlendirilecek hale getirdiklerini söyledi. Gemi atıklarını alana 269 tesis kurduklarını ifade eden Bakan, mavi bayrak sayısının da 444'e ulaştığını söyledi.

ZORLU SÜREÇ FIRSATA DÖNÜŞEBİLİR
Kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulunan Mehmet Özhaseki, 1999 depreminden sonra yapılan binaların çoğunun sağlam, ancak yönetmelikten önce yapılan binaların en az yüzde 50'sinin depreme dayanıksız olduğunu söyledi. Bakan, "Bizim bir an önce hazırlık yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki bu zorlu süreci bir fırsata dönüştürebiliriz. Bir taraftan tabii ki depreme dayanıklı binalar yapacağız, bir taraftan da insan yaşamına en uygun akıllı şehirler yaparak önümüzdeki 100 yılı kurtarmak istiyoruz. Bu çalışmalar her halde birkaç ay içerisinde şekillenir diye düşünüyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.