Akıllı Ulaşım İçin 28 Milyon Harcanacak!

03 May 2017

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) güvenli bir seyahat ve trafik kazalarını en aza indirmek için çevre dostu akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmaya başlıyor...

Teknolojinin gelişmesi hayatımıza yeni kazanımlar yaratmaya devam ediyor. GPS ve kablosuz teknoloji kullanılarak karayolları üzerinde oluşturulan ağlarla bütünleşen akıllı sistemler, sürücüleri, buzlanma, sis, kaza, yol çalışması gibi durumlarda önceden bilgilendiriyor.Böylece trafik kazalarının en aza inmesi hedefleniyor. Akıllı ulaşım sistemleri İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Trabzon, Van ve Antalya'da hayata geçirilmeye başlandı.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN 45O MİLYON HARCAMA

Genel Müdürlük tarafından trafik güvenliği hizmetleri için bu yıl 364 milyon lira, Kaza Kara Nokta Projeleri için 55 milyon lira, Ulaşım Etütleri Geliştirme Projesi için 3 milyon lira ve akıllı ulaşım sistemleri için 28 milyon lira olmak üzere, toplam 450 milyon lira harcama yapılacak. Akıllı ulaşım sistemiyle önemli noktalara kurulan dijital uyarı ve bilgilendirme ekranıyla sürücülere yolun durumu hakkında bilgi aktarılarak yolcuların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri amaçlanıyor.

100 KAZA NOKTASI YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

100 kaza kara noktasının iyileştirilme çalışmaları yapılıyor. 31,8 milyon metrekare yatay, 186 bin metrekare düşey alanda kaza noktaları iyileştiriliyor.

GÖRÜNTÜ HARİTASI HAZIR

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında, belirlenen ana karayollarından yılda 6 milyondan fazla aracın kullandığı, toplam 610 kilometrelik kesim için gürültü haritası hazırlandı.Görüntü haritası, bölgede yaşayan nüfusun gürültüden dolayı ne kadar rahatsız olduğunu belirlenmesi için yapılıyor.350 kilometrelik yolun görüntü haritası çıkarıldı.