Akiş GYO ile Saf GYO Birleşiyor

02 June 2016

Akiş GYO, Saf GYO ile birleşmek için görüşmelere başladı...

1 Haziran’da KAP’a yazılı açıklamada bulunan Akiş GYO, Saf GYO ile görüşmelere başladıklarını duyurdu. Açıklamada “Şirketimizin stratejik planları doğrultusunda ve gayrimenkul sektöründeki hedeflerimiz paralelinde yaratılacak sinerji de düşünülerek Saf GYO ile birleşme görüşmelerine başlanmıştır” denildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, Birleşme için görüşmelere başladık. Bu işlemin tamamlanmasıyla hedeflerimiz arasında yer alan “sürdürülebilir büyüme” doğrultusunda önemli bir adım atacağız. Bu kararla birlikte gireceğimiz yeni dönemde, istikrarlı büyümemizi yenilikçi projelerle devam ettirerek gayrimenkul sektörüne öncülük etme vizyonumuzu sürdüreceğiz” dedi.

Akbatı AVYM ve cadde mağazacılığı gibi projelere sahip olan AKİŞ GYO bu birleşme ile Saf GYO’nun bünyesindeki Akasya AVM’yi de portföyüne eklemiş olacak. Bununla birlikte önemli bir kira gelirine ulaşacak olan Akiş GYO Türkiye’nin en büyük GYO’larının arasına yerleşecek.