Akiş GYO Londra'da proje geliştirecek

29 May 2018

Büyüme hedefleri doğrultusunda yurtdışına açılan Akiş GYO, Londra'nın ana ticaret merkezine yakın Aldgate Bölgesi'nde proje hayata geçirecek.   Henüz proje geliştirme aşamasında olunan çalışmanın önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor.

Akiş GYO'nun Londra hamlesini, Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy değerlendirdi. Yurtdışına açılımda ilk adımlarını attıklarını belirten Durusoy, "Geçtiğimiz ay tamamladığımız hisse satışı sonrası güçlenen mali yapımızla uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projeye başlamaya karar verdik. Türkiye'yi global arenada temsil etmek üzere yola çıkıyoruz. Gayrimenkulün her alanındaki doğru projelere, doğru finansman ve doğru ortaklarla girebiliriz. Uluslararası pazarlarda yatırım yaparak şirketimizin büyümesi ve paydaşlar için yarattığı değeri sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de belli bir seviyeye geldiklerini belirten Gökşin Durusoy, artık Avrupa'daki yatırım fırsatlarını takip ettiklerini ifade etti. Yurtdışındaki ilk yatırımlarının konut alanında olduğunu ancak kendilerini bu alanda sınırlamadıklarını ifade eden Durusoy, "Bizim için de çok büyük riskler almadan test edeceğimiz bu ilk yatırım önemli bir tecrübe olacak. Londra'nın ana ticaret merkezine yaklaşık 25 dakika uzaklıkta olan Aldgate bölgesinde yatırım yapacağız. Gelişime açık ve talebin yüksek olduğu bir lokasyon. Konut fiyatları Londra ortalamasının hatırı sayılır derecede üstünde artıyor. Bölgede, özellikle son beş yılda gerek ofis gerekse konut yatırım ve talebi artıyor. Öyle ki geçen yıl satılan konutların yarısı tamamen beş yıl önce var olmayan yeni projelerden yapıldı. Yerli büyük geliştiricilerin projelerinin olduğu bir lokasyonda yer alacak olmak bizi heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.