Alman Otel Zinciri Yatırımlarına Devam Ediyor

25 May 2015

Avrupa ve Asya'da 109 oteli bulunun Alman otel zinciri Steigenberger, ikinci otelini Yenibosna'da hizmete sokacak.

Alman Otel Zinciri Yatırımlarına Devam Ediyor

Korcan Turizm'in 110 milyon liralıkk yatırımıyla Ekim 2015'te açılacak olan otel, 20 bin metrekare kapalı alanda 420 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Korcan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sarıtaş, Türkiye'yi ziyaret eden her 10 turistten 4'ünün Alman olması nedeniyle Steigenberger ile çalıştıklarını söyledi. 1 buçuk yıldır markayla görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Sarıtaş, "Almanlar çok disiplinli. Her detaya önem veriyorlar. Yatırımımızın her noktasını Steigenberger'in teknik ve hizmet şartlarına uygun olarak yaptık" dedi.

Otelin Yenibosna Güneşli'de Steigenberger Airport Hotel ismiyle açılacağını belirten Sarıtaş, bölgenin hızla geliştiğini ve İstanbul'un ikinci Maslak'ı olacağını kaydetti. Sarıtaş, "3'üncü havalimanı açıldıktan ve 2017'de bağlantı yolları tamamlandıktan sonra bölgenin daha da şahlanacağına inanıyoruz. Almanlar başta olmak üzere Ortadoğu ve Avrupalı turisti ağırlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

-
Alman Otel Zinciri Yatırımlarına Devam Ediyor
-

Steigenberger'in Türkiye'ye ilk Korcan Turizm ile geldiğini belirten Sarıtaş, ardından Maslak'taki Sheraton Otel'in de bu markaya geçtiğini anlattı. Turizm sektörüne 1995'te adım attıklarını anlatan Sarıtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "1995'e kadar akaryakıt sektöründeydik. Akaryakıttan kazandığımızı turizme yatırdık. 1995-2012 yılları arasında Antalya Sealife otelini işlettik. Ardından bu otelimizi satarak İstanbul'a geldik ve Rox markasını kurduk. Bu İstanbul'daki ikinci otelimiz olacak."