Altındağ Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atıldı

01 July 2021

Ankara ilçeleri arasında kentsel dönüşüm çalışmalarının en yoğun uygulandığı bölge olarak son yıllarda öne çıkan Altındağ'da yeni bir proje daha başladı.

Altındağ Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni düzenlendi. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katılım gösterdi.

AA'nın aktardığı habere göre, "Altındağ'ın Büyük Dönüşümü" adıyla hayata geçirdikleri projede atılacak temelle başkent Ankara'yı aslına uygun duruma getirebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Kurum, gece gündüz başkent Ankara’nın 25 ilçesine ne yapılabilir gayreti içinde olduklarını dile getirdi.

357 KONUT İNŞA EDİLECEK

Altındağ Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin özelliklerinden bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Aktaş Kentsel Dönüşüm projemizle 357 yeni yuvamızın ve bereketin merkezi olacak 42 dükkanımızın temellerini atacağız. Vatandaşlarımızla da konuştuk. 'Arsalarımız burada ama imar uygulaması sonrasında arsalarımız başka yerlere gitti. Sayın Bakanım, 40-50 civarında vatandaşız. Biz de yapılacak konutlarla hak sahibi olmak istiyoruz' dediler. Biz de talimatı verdik. Yeni yuvalarınız hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Altındağ ilçesinde sürdürülen diğer kentsel dönüşüm projelerinden de bahseden Bakan Kurum, "Başpınar Mahallesi'ndeki riskli alanda imar planlarını onayladık. Vatandaşlarımız büyük bir heyecanla tapularını alıyorlar. Başpınar'ı da inşallah hep birlikte geleceğe en güzel şekilde taşıyoruz. Çalışkanlar Mahallesi'ndeki riskli alanda 542 konut ve 19 dükkandan oluşan projelerimizi tamamladık, 202 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Teslimlerimiz devam ediyor. Önder Mahallemizdeki rezerv alanımızda, 340 konutu ve 68 iş yerinin yapımını hızlıca tamamladık. Gültepe'deki riskli alanda da imar planlarımızı tamamladık. Burada da yıkım ve anlaşma sürecimiz devam ediyor. İnşallah, Altındağ'da 7 koldan başlattığımız bu dev dönüşüm hamleleriyle, bu büyük şehircilik adımlarıyla, Altındağlı hemşehrilerimizin hizmetkarıyız, Başkentimizin hizmetkarıyız" şeklinde konuştu.