Altındağ Cinderesi'nde dönüşüm başlıyor

02 January 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde Türkiye'nin tüm bölgelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları 2020 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Başkent Ankara'nın birçok ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürdürülürken bu ilçeler arasında Altındağ da yer alıyor.

Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihale sürecine girdi. Proje kapsamında 51 adet konut, 5 adet dükkan ve 1 adet cami inşa edilecek. Söz konusu ihale 21 Ocak 2020 günü düzenlenecek.

TOKİ İMZALI PROJE 

Altındağ Belediyesi ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında yapılan anlaşmaya göre, Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni TOKİ hayata geçirecek. Projenin ihale süreci de TOKİ tarafından sürdürülecek. TOKİ'den yapılan bilgilendirmeye göre, söz konusu ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak.

Projede inşaat çalışmaların ihale sürecinden sonra yer tesliminin yapılmasıyla başlaması bekleniyor. Ayrıca bölgede alt yapı ve çevre düzenlemeleri de yapılacak.

YENİMAHALLE'DEKİ PROJE DE İHALE SÜRECİNDE

TOKİ Ankara Yenimahalle Yakacık projesinin de ihale duyurusu yapıldı. Yakacık Mahallesi'nde hayata geçirilecek projeyle 479 adet konut, 1 adet 4 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 Adet 5 dükkanlı ticaret merkezi Ankaralılara kazandırılacak.

TOKİ'nin 2020 yılında Ankara'daki bir başka yeni çalışması olma özelliği taşıyan projede konut satışlarının önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor. Projede yatay mimarili ve eski mahalle kültürünün hakim olduğu yaşam alanları hayata geçirilecek.