Ankara YHT Garı Eylül Sonunda Hizmete Giriyor

22 August 2016

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, son rötuşları yapılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılış tarihini açıkladı. İşte Ankara YHT Garı açılış tarihi...

Ankara'da hayata geçirilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda sona gelindi. Tüm işlerin tamamlanıp son rötuşların yapıldığını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara YHT Garı'nın Eylül ayının sonunda hizmete girmesini öngördüklerini açıkladı.

Yap-İşlet-Devlet modeliyle Cengiz-Kolin-Limak tarafından hayata geçirilen Ankara YHT Garı 235 milyon dolar yatırım bedeline sahip. Türkiye'nin prestijine yakışır nitelikte olan yeni garda alışveriş, konaklama ve toplantı merkezi birimleri de bulunuyor.

Marmaray İle Entegre Olacak
Proje tamamlandığında Ankara YHT Garı'ndan İstanbul'un herhangi bir yerine 3-3,5 saatte çok daha ekonomik ve konforlu şekilde geçilebileceğini söyleyen Bakan Arslan, tren hattını Marmaray ile entegre etmek içinde çalışmaların hızla sürdüğünü açıkladı.

Ankara'dan Avrupa Yakasına Kesintisiz Ulaşım
Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'dan Pendik'e kadar gelinebildiğini söyleyen Bakan Arslan, "2018 yılında Pendik ile Ayrılıkçeşme arasındaki banliyö hattını tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. 3 hatta çıkarıyoruz. 2 hattını Marmaray'ın devamındaki metrolar kullanacak, 1 hattını anahat yüksek hızlı trenler kullanacak. Her iki yakada da 2018'de Ankara'dan kalkan bir YHT, Pendik sonrası devam ederek Haydarpaşa Garı'na gidebileceği gibi kesintisiz Marmaray'ın hattını kullanarak Avrupa Yakası'na geçebilecek" dedi.