Ant Yapı'nın İngiltere'deki projesinde teslimler başladı

29 January 2019

İngiltere'nin başkenti Londra'da Ant Yapı imzasıyla hayata geçirilen Belgravia Gate projesi tamamlandı. Londra'nın en değerli lokasyonunda hayata geçirilen proje, Buckingham Sarayı ve Hyde Park'ın yakınında bulunuyor.

Türkçe anlamı "Hilal" olan Grosvenor Crescent Caddesi'nde konumlandırılan Belgravia Gate projesi, 10 bin metrekarelik alan üzerinde kuruldu. 40 milyon Pound kontrat bedeline sahip projenin iç dizaynında Türkiye'den özel olarak getirilen mermer ve ahşap ürünlerin kullanıldığı belirtildi. Öte yandan Ant Yapı, İngiltere'de bugüne kadar bu projenin yanı sıra 13 Eaton Place ve 20-22 Eaton Place projelerini de tamamladı.

"GURUR DUYUYORUZ"

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Belgravia Gate projesinin tamamlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Projeyi tamamlamaktan ötürü mutlu olduklarını belirten Okay, "Yüzyıllardır Türklerin Avrupa’daki simgesi hâline gelmiş 'Hilal' sembolünün projemizle bağını hoş bir tesadüf olarak nitelendiriyoruz. Yabancı bir firmanın dahil olmasının çok zor olduğu İngiltere pazarına kısa bir süre adım atılmasına rağmen Belgravia Gate dahil beş projenin içinde yer almaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Ant Yapı'nın diğer yurt dışı faaliyetlerinden de bahseden Mehmet Okay, "Bu kadar kısa sürede önemli projelerin alınması, Ant Yapı’nın artık İngiltere pazarında kabul gördüğü anlamına geliyor. Diğer yandan global alanda, Rusya’da 25 şantiyemiz devam ederken, Amerika’da Florida-Miami ile New York’ta kurduğumuz şirketler ve ofislerimizle proje geliştirme çalışmalarını sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.