Antalya Expo Kulesi 23 Nisan’da Açılacak

29 December 2015

Expo 2016 Antalya'nın simgesi olan Expo Kulesi'nin açılışı 23 Nisan'da gerçekleşecek. Expo Kulesi Türkiye'de bir ilk olacak teknoloji ile 6 ayda tamamlanacak...

Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya felsefesi ve Çiçek ve Çocuk teması ile Nisan - Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan Expo 2016 Antalya'nın simgesi Expo Kulesi 6 ayda tamamlanacak. Taca İnşaat tarafından hayata geçirilecek olan Expo Kulesi'nde Türkiye'de bir ilk olacak teknoloji kullanılacak. Restoran ve kafelerin yer aldığı seyir terası yerde üretilecek ve 120 metrelik kulenin zirvesine güçlü vinçler yardımıyla çekilecek.

Antalya Expo Kulesi um şakayığı çiçeği ve Antalya’nın Kaleiçi’ndeki tarihi Üçkapı eserlerinden esinlenerek 120 metre olarak tasarlandı. Türkiye'de ilk kez kullanılacak olan teknolojiyle yaşama geçirilen olan kulenin açılışı 23 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Expo 2016 Antalya’nın simge yapısı olan Expo kulesini ve kongre merkezini inşa etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt, "Restoranlar, gözlem ve dinlence alanları barındıran 120 metre yüksekliğe sahip bu kuleyi Türkiye’de şimdiye dek ilk defa uygulanacak teknolojik bir yapım yöntemi ile inşa ediyoruz. Yurt dışında bu teknikle inşa edilen yalnızca birkaç örnek bulunuyor. Türkiye’nin Eiffel’i olarak nitelendirilen Expo Kulesi hem Antalya’ya hem turizm sektörümüze değer katacak. Türkiye’de düzenlenen ilk Expo’ya yakışır bir eser olacak." dedi.