Antalya Gülveren'de dönüşüm konutları teslim ediliyor

08 February 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde tüm Türkiye'de sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla doğal afetlere karşı güvenli ve modern yaşam alanları oluşturuluyor.

Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Gülveren Mahallesi'nde 2020 yılı başında kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmıştı. Projede 12 aylık zaman içerisinde yüzde 97 oranında ilerleme kaydedildiği aktarıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşa edilen konutların kısa zaman içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

GECEKONDU SAHİPLERİ MODERN KONUTLARA KAVUŞUYOR

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla aynı zamanda çarpık kentleşme sorunu da çözülüyor. Gülveren Mahallesi'nde gecekondu bölgesinde hayata geçirilen dönüşüm çalışması kapsamında 137 hak sahibi, modern ve konforlu konutlara kavuşuyor.

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk kazmanın 2020 yılında vurulduğunu ve pandemi sürecine rağmen çalışmalara ara verilmeden devam edildiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 12 aydır hummalı bir şekilde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Projedeki bina girişlerinden otoparkına, merpenlerine, odalarına, banyolarına hatta çatısına kadar tüm bölgeleri gezen Başkan Tütüncü, titiz çalışmalarından dolayı yüklenici firmaya ve emeği geçen tüm çalışanlara da teşekkür etti.

BÖLGEYE OKUL MÜJDESİ

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmaların geçen yıl başladığını hatırlatan Başkan Tütüncü, "Bugün projenin hak sahiplerine ücretsiz verilecek 317 daireli ilk etabını inceledik. Çalışmalar adeta ışık hızıyla ilerleyerek, 12 aylık süreçte yüzde 97 seviyesine ulaştı. Bu büyük bir başarı" diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, son olarak Gülveren Mahallesi'ne yüklenici firma tarafından bir de okul yapılacağını müjdeledi.