Antalya'nın 4 ilçesinde afet konutlarının inşası sürüyor

22 December 2021

Geride bıraktığımız yaz döneminde Antalya'da meydana gelen ve tüm Türkiye'yi hüzne boğan yangın felaketinde evlerini kaybeden vatandaşlar için afet konutlarının üretimi başlatılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kontrolünde başlatılan çalışmalarda inşaat süreci devam ediyor.

AA'nın aktardığı habere göre; Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde yangından etkilenen bin 322 konutun yeninden inşa süreci başladı.

Çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "İki türlü konut yapılacak. Hak sahiplerinin konutlarını AFAD yapacak. Hak sahipliği oluşmadığında ise kentsel dönüşüm üzerinden aynı fiyatlara konutları yapacağız. Konutlardan 200'ü yapıldı. Ana problemimiz vatandaşımızın bize konut yapılacak yer teslimini yapmamış olması" diye konuştu.

YER TESLİMİ SORUNU YAŞANIYOR

Yangından etkilenen bölgelerde büyük bir bölümün yer teslimi yapılmaması sebebiyle inşaatlarına başlanamadığı bilgisini paylaşan Vali Yazıcı, "Yer teslimi yapamayan vatandaşlarımız için de Hazine yerlerini tespit ettik, bunların büyük oranda TOKİ'ye devrini yaptık. Yüzde 75'i tamamlandı" şeklinde konuştu.

Yer teslimi yapan vatandaşların konutlarında hızlı şekilde yapım aşamasına geçildiğinin altını çizen Vali Yazıcı, biten ve inşaatı devam eden yapıların olduğunu, gelecek aylarda tüm konutların tamamlanıp sahiplerine teslim edileceğini aktardı.

YENİ ÖNLEMLER ALINIYOR

Antalya'da benzer yangın felaketlerinin yaşanmaması adına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yangının sıçramaması için yerleşim alanlarının etrafında bir bant oluşturduğunu belirten Antalya Valisi Ersin Yazıcı, orman ile yerleşim alanları arasında bir mesafe olacağını belirtti.

Yanan ormanlık alanlarda yürütülen çalışmalardan da bahseden Yazıcı, "İğne yapraklı ağaçlar yerine geniş yapraklı ve mahalle sakinleri için de geçim kaynağı oluşturacak türlerde fidan dikiliyor" dedi.