Artvin Ardanuç'ta yeni sosyal konut projesi inşa edilecek

05 July 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye'nin batısından doğusuna tüm bölgelerinde çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projelerine devam ediyor. TOKİ'nin sosyal konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşlar; nitelikli ve modern yaşam alanlarına uygun fiyatlarla ulaşıyor.

TOKİ'nin Artvin Ardanuç'ta yeni sosyal konut projesi hazırlığında olduğu duyuruldu. Söz konusu proje, Ardanuç Merkez Mahallesi'nde 2. Etap çalışması olma özelliği taşıyor.

Proje kapsamında 197 adet konut, 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi, 1 adet cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak. Aynı zamanda hayata geçirilecek sosyal donatılar ile kaliteli bir yaşam alanı sağlanmış olunacak.

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

TOKİ Artvin Ardanuç Merkez Mahallesi 2. Etap çalışmasının ihalesi 30 Temmuz günü düzenlenecek. İhaleden sonra kazanan firmanın belirlenmesi ve yer tesliminin yapılmasıyla inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Projedeki konut türleri, özellikleri, satış fiyatları ve ödeme seçenekleri, başvuru dönemi, kura çekim tarihi, konut teslim tarihi gibi konularda resmi bilgilerin daha sonraki aylarda TOKİ tarafından paylaşılması bekleniyor.

450 GÜNDE TAMAMLANACAK

Projenin ihale duyurusunda, inşaat çalışmalarının kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra 450 gün içerisinde tamamlanması gerektiği belirtildi.

TOKİ'nin hayata geçirdiği sosyal konut projeleri aynı zamanda doğal afetlere karşı güvenli yaşam alanı sunuyor. Karadeniz bölgesinde son yıllarda farklı şehirlerde yaşanan sel felaketleri sonrası, bölgede güvenli yapı stoku üretme adına önemli projeler yürütüldü.