Ataköy sahilinde TOKİ Park inşa edilecek

17 March 2018

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinden onay verilen, İBB ile TOKİ arasında imzalanan anlaşmaya göre, arazinin kullanım hakkı 25 yıllığına İBB'ye verildiği açıklandı. Söz konusu alanda park, restoran, kafeterya ve sosyal tesis inşa edileceği belirtildi. 

TOKİ tarafından 2010 yılında 49 yıllığına Çelebican AŞ.'den kiralanan ve üzerinde 80 metre yüksekliğinde 7 gökdelenin yapılması planlanan Blumar Projesi, Bakırköy Belediyesi tarafından iki kez mühürlenmiş ve açılan davalar üzerine kiralama işlemi mahkeme tarafından geçen yıl iptal edildiği açıklanmıştı. 

Söz konusu bu parsel üzerindeki tarihi Baruthane yapılarının restorasyonu İBB tarafından gerçekleştirilecek. Protokol hükümlerine göre, arazinin dokusunu bozmadan, dokuyu destekleyecek şekilde restoran, kafeterya, sosyal tesisler yapacak olan İBB, tesislerin işletilmesinden elde edilecek geliri TOKİ ile paylaşacağı belirtildi. 

Protokol gereği park ve rekreasyon alanının isminde 'TOKİ Park' ibaresi yer alacağı kaydedilirken, parkın bakım ve idaresinin ise İBB'ye ait olacağı aktarıldı.