Atatürk Havalimanı Ne Olacak?

24 February 2016

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nın ne olacağıyla ile ilgili açıklamada bulundu...

İstanbul'un mega projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapım çalışmaları devam eden 3. Havalimanı'nın 90 milyon kapasitelik birinci fazının Şubat 2018'te açılacağını söyledi. Açılışla beraber Atatürk Havalimanı'nda yaşanan sıkıntılarınında giderileceğini belirten Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda tarifeli taşımacılığın olmayacağı söyledi.

Atatürk Havalimanı'yla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yıldırım, "Orası tarifeli sefer yapılan, bugünkü yoğunlukta bir havalimanı olmayacak, çeşitli fonksiyonlar yeni yere verilecek. Ona yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 'City airport' dedikleri, küçük ölçekli, genel ölçekli uçuşlarda, eğitim uçuşlarında, havacılıkla ilgili etkinliklerde kullanılacak, şehrin nefes alacağı, akciğeri olacağı bir bölge haline dönüştürülecek ama orada günlük bazda yoğun bir havacılık faaliyeti olmayacak." dedi.