Atatürk Havalimanı'nda yapılan hastanenin temeli atıldı

14 April 2020

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul'un iki noktasına sahra hastaneleri kurulması konusunda karar alınmıştı. Bu hastaneler Anadolu yakasında Sancaktepe'ye, Avrupa yakasında Atatürk Havalimanı'na kuruluyor.

Atatürk Havalimanı'na kurulacak hastanede çalışmalar sürerken temel atma işleminin tamamlandığı öğrenildi. Sabah'ta yer alan habere göre, havadan çekilen görüntülerde hastanenin temelinin tamamen betonla kaplandığı görüldüğü.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR

45 günde tamamlanması planlanan hastanede bin yatak kapasitesi olacak. Sahra hastanesinde çalışmalar aralıksız sürerken planlanan süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor.

İstanbul'da kurulan sahra hastanelerinin çalışmaları Rönesans İnşaat tarafından yürütülüyor. Hastanelerde çalışmalar ise 7 Nisan günü başladı.

GÖZTEPE'DEKİ HASTANEDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İstanbul'da hayata geçirilmeye hazırlanılan şehir hastanelerinden olan Göztepe Şehir Hastanesi'nde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Hastanenin ilk etabının Eylül ayında hizmete açılacağı duyuruldu.

Göztepe Şehir Hastanesi'nin ilk etabında 597 yatak kapasitesiyle her branştan 224 poliklinikle hizmet verilecek. Ayrıca ilk etapta 27 ameliyathane, 91 yataklı yoğun bakım servisi, 186 tek kişilik, 160 çift kişilik oda bulunacak. Şehir hastanelerinin koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli katkılar sağlarken gelecek dönemdeki çalışmalar için de Göztepe'deki şehir hastanesinin İstanbul sağlık sistemine büyük katkılar sağlaması bekleniyor.