AÜ Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Kayıtları 24 Temmuz’da Sona Eriyor

21 July 2016

RICS tarafından akredite edilen Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi bölümü yüksek lisans ve doktora kayıtları 24 Temmuz'da tamamlanıyor...

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programları yaz dönemi kayıtları 24 Temmuz’da sona eriyor.

Yüksek lisans programları Lisanslı Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS) tarafından akredite edildi. Uluslararası akreditasyon RICS üyeliğinin (MRICS) önünü açıyor.

RICS üyeliği Türkiye dahil 180 ülkede başka bir belgeye gerek olmadan lisanslı değerleme uzmanı, gayrimenkul geliştirme uzmanı, gayrimenkul yönetimi uzmanı, imar ve kentsel gelişme uzmanı, gayrimenkul yatırımları ve finansı uzmanı olarak çalışma imkanı sunuyor.

Bu yıl ilk defa lisans programına öğrenci alınak olan bölümde 1. ve 2. öğretim programlarında 40’ar kişi olmak üzere toplam 80 Türk öğrenci ve bunların yüzde 15’i kadar yabancı öğrenci eğitim görecek.

4 yıllık bu bölüme LYS TM 3 puan türü ile girilebilecek. İlk 30 binin içinden gelen öğrencilere ise burs imkanı sunulacak. Lisans programının da RICS akreditasyonu çalışmasına başlanırken, sürecin bir yılda tamamlanması hedefleniyor.