AVM yatırımcıları kuru sabitledi

07 September 2018

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), sektörün önde gelen temsilcilerinin de katıldığı büyük bir toplantı düzenledi. Toplantının ana gündem maddesi ise dövizle kiralama meselesi oldu. Alışveriş merkezi yatırımcılarını doğrudan ilgilendiren bu konuyla ilgili görüş alış verişinde bulunan katılımcılar, genel olarak hükümetin ekonomi alanında attığı adımların desteklenmesi konusunda birleşti.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren 300’den fazla AVM’yi temsil eden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan temsilciler, alınacak kararların yatırımcılar, perakendeciler ve bankalar da dahil olmak üzere tüm tarafların faydasını gözetmesi gerektiğini söyledi.

Halihazırda kiralama işlemlerinde güncel kurun uygulanmadığını ifade eden AVM yatırımcıları ise, panik havasına girilmemesi adına, kurları düşük bir düzeyde sabitlediklerini veya kiralama işlemlerinde büyük indirimler uyguladıklarını ifade ettiler. Yaratılmaya çalışılan panik havasının perakende satışlara ve Türkiye ekonomisine zarar vereceğini vurgulayan yatırımcılar, bu tür spekülasyonların sürmesi halinde yatırımların ciddi anlamda sekteye uğrayacağını dile getirdiler.