AVM'ler gözünü Eylül ayına çevirdi

28 July 2020

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayının ikinci haftasından Mayıs ayının ikinci haftasına kadar kapalı durumda olan AVM'lerde dönem dönem hareketlenme görülüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Mayıs ayından bu yana kısıtlı şekilde hizmet vermeye başlayan AVM'lerde geçen yıllara göre ziyaretçi sayısı düşük kaldı. Bununla birlikte cirolarda da düşüş görüldü.

Özellikle Haziran sonu Temmuz ayı başında AVM'lerde hareketliliğin ciddi oranda arttığını belirten Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, "Son günlerde en fazla hareket ilginç şekilde gözlük mağazalarında oluyor. Gözlük satışı yapan mağazalar geçen yılın aynı dönemindeki cirolarını yakalıyor. Onları kozmetik ürünleri ve bazı tekstil mağazaları takip ediyor" diye konuştu.

EYLÜL AYINDA BEKLENTİ YÜKSEK

AVM'lerde doluluk oranlarının yüzde 50 seviyesinde olduğunu belirten AYD Başkanı Altaş, "Ağustos ayında AVM'lerde ciddi bir müşteri artışı beklemiyoruz. Bayramdan sonra yaklaşık bir ay kadar sakin bir dönem daha bizi bekliyor ancak eylül ayının ikinci yarısından itibaren beklentimiz yüksek. Eğer ikinci dalga olmazsa Eylül'de AVM'ler eski günlerine dönmeye başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta bayram ve tatil alışverişi nedeniyle bir hareketlenme gördüklerini belirten Altaş, "Şu anki hareketlenmede bayram etkisi fazla. Ancak artık AVM'ye gelenler gezmeye değil alışveriş için geliyorlar. Dolayısıyla ziyaretçi sayısına göre ciroların oranında da artış olacak. Salgından önce AVM'ye gelen müşteriler alışveriş haricinde daha çok vakit geçirmeye geliyordu. Ancak şimdi ana amaç alışveriş" şeklinde konuştu.