AVM'lerde açılış takvimi belli oldu

06 May 2020

Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü tarih olan Mart ayının ikinci haftası itibarıyla çoğu AVM'de kepenkler kapatılmış, 11 Mayıs gününden sonra AVM'lerin yeniden açılabileceği konusunda karar alınmıştı.

Alışveriş Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, AVM'lerin açılış takvimi hakkında konuştu. Türkiye genelinde 436 AVM bulunduğunu ve gerekli sağlık koşullarını, klima tertibatlarını sağlayan AVM'lerin 11 Mayıs'tan itibaren açılacağını belirten Altaş, 1 Haziran itibarıyla ise tüm AVM'lerin açılacağını ifade etti. Açılış yapan AVM'lerde   işletmelere giren herkesin maske takacağını ve sosyal mesafe alanının 15 metrekare olması kararlaştırıldı.

Dünya'da yer alan habere göre, global pazarda yeniden açılış yapan AVM'lerde cirolarda çok anormal kayıpların olmadığını belirten Altaş, "İnsanlar AVM'lerde oyalanmadan nokta atışı ile alışverişini yapıp çıkıyor. Türkiye'de de benzer bir durum bekliyoruz" diye konuştu.

İSTANBUL'DAKİ AVM'LERİN AÇILIŞ TAKVİMİ

En çok AVM'nin bulunduğu şehir olan Megakent İstanbul'da AVM'lerin açılış günleri farklılık gösteriyor. İstinye Park'ın tüm sağlık önlemlerini en iyi şekilde oluşturarak 1 Haziran'da hizmete açılacağı belirtildi. Akasya AVM ve Akbatı AVM'nin de daha önce 1 Haziran'da açılacağı duyurulmuştu. Metropol İstanbul, Carousel AVM, Rings AVM 11 Mayıs'ta açılacak. Avrupa yakasında en çok ziyaretçi kabul eden AVM'lerden olan Kanyon AVM'nin açılış tarihi birkaç gün içinde açıklanacak. Zorlu Center'da da açılış tarihi henüz duyurulmadı.