Avrasya Tüneli aydınlatma tasarımıyla ABD’den ödüle layık görüldü

09 August 2017

Türkiye’nin mega projelerinden biri olan ve farklı alanlarda uluslararası ödül layık görülen Avrasya Tüneli, yeni bir ödül daha kazandı. Avrasya Tüneli son olarak İşletme ve Bakım Binası ile dünya genelinde sürdürülebilir enerji ve çevre dostu yapılara verilen ‘Leed Altın Sertifikası’nı almaya hak kazanmıştı.

2017 MİMARİ AYDINLATMA ÖDÜLÜ AVRASYA TÜNELİ’NİN

Dünya çapında ün sahibi olan aydınlatma firması Skira tarafından tasarlanan Arasya Tüneli gişe kapıları ve tünel içerisindeki mimari aydınlatma uygulamalarını ödüle layık görüldü. Proje bu alanda Amerika Birleşik Devletleri’nde aydınlata tasarım ödülünü kazandı. ABD Aydınlatma Mühendisleri Derneği IES (Illuminating Engineering Society) tarafından aydınlatma tasarımlarına olan katkıları nedeniyle “Mimari Aydınlatma Ödülü 2017”ye Avrasya Tüneli'ne verildi. Aydınlatma alanında alınan bu ödülle birlikte Avrasya Tüneli uluslararası 9. Ödül kanmış oldu.

ÖZEL KADEMELİ LED TEKNOLOJİSİ

Avrasya Tüneli’nde sürüş konforunu daha iyi hale getirmek ve yol güvenliğini yükseltmek amacıyla çeşitli uygulamalar yapıldı. Avrasya Tüneli boyunca kullanılan LED yol aydınlatmalarına ek olarak, kullanıcıların giriş ve çıkışlarda tünele ve gün ışığına zorlanmadan adapte olmalarını sağlamak için özel kademeli LED teknolojisi kullanılarak tasarlandı. Hem kullanışlı hem estetik unsurlar göz önüne alınarak dizayn edilen projede, Türkiye'de ilk kez uygulanan mimari LED aydınlatma ile sürüş konforu artırıldı.