Avrasya Tüneli'nden İlk Geçiş Yarın

07 October 2016

20 Aralık'ta açılması planlanan Avrasya Tüneli'nden ilk geçişi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi kullanacağı makam arabasıyla yapacak...

Avrasya Tüneli'nin açılışı için geri sayım başladı. Çalışmaların son sürat devam ettiği dev proje 20 Aralık'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 100 dakikadan 15 dakikaya düşürecek olan Avrasya Tüneli'nden ilk geçiş yarın yapılacak. Asfalt çalışması tamamlanan tünelden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın kendi kullanacağı makam otomobiliyle Avrupa yakasından Asya yakasına geçecek.

Projenin Kazlıçeşme'den Göztepe'ye kadar olan karayolunda da çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Kazlıçeşme'de 'U Dönüş' yapısı tamamlanırken, Yenikapı ve Samatya alt geçitlerinde ve diğer yol işlerinde sona gelindi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem- Göztepe arasındaki bağlantı yollarına tünel istikametini gösteren tabelalar da yerleştirildi.

Günde 100 bin aracın geçeceği öngörülen Avrasya Tüneli'nde Boğaz Köprüsü'nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları olacak. Nakit toplamanın olmayacağı tünelde OGS ve HGS kullanıcıları tüm şeritlerden geçiş yapabilecek.