Bağcılar Belediye Başkanı: Bağcılar'da metro olmayan hiçbir mahalle kalmayacak

11 October 2017

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Bilgi Evi'nde yapılan toplantıda, ilçe sakinleri hem kişisel hem de mahalle içinde yaşadıkları sorunları muhataplarına yöneltme imkânı buldu.

Toplantıda konuşan Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, bir aydır burada olduğunu, toplantıya ilk kez katıldığını belirterek, Bağcılar'da İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olmanın zorluklarının yaşandığını kaydederek, "En başta yönetilmesi ve idaresi zordur. Ancak iyi tarafı da şu ki ben de Anadolu çocuğuyum ve Bağcılar'da kendimden parçalar buluyorum. Büyükşehir olmasına rağmen burada bozulmamış Anadolu insanı var. Mahalle kültürü hala devam ediyor. İnşallah beraberce güzel hizmetler yapmayı nasip eder. Bağcılar Kaymakamı olarak sevinçli olduğumu söylemek istiyorum. Alt ve üst yapı çalışmalarıyla eğitimiyle her alanda devlet ve yerel yönetimin güzel bir birlikteliği var” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçede her geçen gün farklı güzellikleri sunmanın huzuru içerisinde olduklarını ifade etti. Sözlerini sürdüren Çağırıcı, "Şu anda inşaatı devam eden 13 okul ve 15 camimiz var. Bağcılar'da 26 metro istasyonu var. Kısa zaman içinde metro olmayan hiçbir mahalle kalmayacak. Çünkü ulaşım medeniyettir. 16 bilgi evimizde 40 bini aşkın çocuğumuz eğitim görüyor. Bu sayı diğer ilçelerin tamamındaki sayıdan fazla. Kapalı spor salonları yüzme havuzları derken gençlere yönelik hizmetlerimiz sürekli artıyor. Ve önümüzdeki dönem ilçemize fen lisesi açıyoruz. Elektrik direklerinin yüzde 90'ı yer altına alındı. Nerede ne ihtiyaç varsa onları en hızlı şekilde karşılıyoruz karşılayacağız" diye ekledi.