Bakan Ağbal: Vergi artışı yapılmayacak

17 July 2017

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2017 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri” toplantısında milyonlarca mükellefe ilgilendiren müjdeyi verdi. Bakan Ağbal, "yılın geri kalanında vergi zammı" yapılmayacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2017 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri” toplantısı çerçevesinde yeni vergi düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında vergi zammı konusuna da değinen Bakan Ağbal, yıl sonuna kadar vergi artışının yapılmayacağı bilgisini verdi.

Bakan Naci Ağbal, ülke ekonomisinin son bir yılda önemli sınavlar verdiğini belirtti. Bakan Ağbal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkeye en büyük zararın 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ile verilmeye çalışıldığını vurgularken, terör olayları, Türkiye'nin etrafında devam eden jeopolitik gelişmeler, ABD seçimleri sonrasındaki finansal kırılganlıklar, zayıf dış talep, 16 Nisan'daki referandum süreci gibi gelişmelerle Türkiye ekonomisinin dayanıklılığının test edildiğini söyledi.

Bakan Ağbal ayrıca konuşmasında yapılan düzenlemeler ve yapısal reformlara da değindi. Krediye erişimi artırmak amacıyla tüketici kredilerinde taksit ve vadeyi uzattıklarına işaret eden Ağbal, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üzerindeki kamusal maliyetleri aşağı çekmek adına birçok vergide indirimlerin yapıldığını vurguladı. Yatırımları özel sektör bazında canlandırmak amacıyla teşviklerini daha cazip hale getirildiğini hatırlatan Ağbal, özel sektöre yönelik özellikle KDV ve ÖTV indirimlerinin piyasaya etkilerinin olumlu olduğunu ifade etti.