Bakan duyurdu: İstanbul Havalimanı'na taşınma 45 saatte bitecek

03 April 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 5 Nisan'da gerçekleşecek Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma süreciyle ilgili yeni bilgiler sundu. Taşınmanın 45 saatte tamamlanacağını belirten Turhan, her iki havalimanında da 12 saatlik sefersiz bir dönem olacağını ifade etti. Büyük taşınma 5 Nisan saat 03.00'te başlayacak ve 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 23.59'da sona erecek.

SÜPER JUMBO UÇAKLAR DA YER ALACAK

İstanbul Havalimanı'nda ilk etabın açıldığını hatırlatan Bakan Turhan, "Daha ilk etabı açılmış olmasına karşın 90 milyon yolcu ve 2.5 milyon ton kargo taşıması yapıldı. 100 milyon yolcu kapasitesine geçilecek. 114 uçak aynı anda terminale, köprüye yanaşabilecek. Bu sayı Atatürk Havalimanı'nda sadece 46'ydı. Süper Jumbo uçaklar yeni terminalimize rahatlıkla yanaşabilecek. İstanbul Havalimanı mimari özellikler taşımaktadır. İstanbul Havalimanı sosyal ve ticari alanlar ile dünya markası olmayı başarmıştır. İstanbul Havalimanı yolcu sayısı bakımından 5 yıl içinde 2'nciliğe yükselecek. Havalimanı taşımacılığında koltuk sayısındaki yüzde 10'luk artışın büyümede yüzde 1'e yakın katkı sağladığı görülüyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı'na ulaşım ağlarının sağlanması konusuna da değinen Bakan Turhan, "İstanbul Havalimanı'nın inşaatı ile eş zamanlı olarak havalimanına ulaşım altyapı çalışmalarına başladık. Metro ile ulaşımı için Gayrettepe, İstanbul Havalimanı arasındaki metro çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Amacımız 2020 başında bu hattı hizmete vermek. Halkalı - İstanbul Havalimanı arasında da ulaşım altyapısını kuruyoruz. Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk Işıklar yolu üzerine yapılan kara yolu ile havalimanına ulaşımı sağladık" şeklinde konuştu.