Bakan Eroğlu: Yeni Yusufeli'nin 596 hektarı kamulaştırıldı

12 February 2018

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'deki Yusufeli Barajı'nın inşasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Yusufeli Barajı sular altında kalacak ilçe merkezinin yeni yerine taşınmasına ilişkin, "Yeniden yerleşim projesi genelinde kamulaştırılacak toplam 864 hektar alanın 596 hektarı kamulaştırılarak, alan bazında yaklaşık yüzde 70'lik gerçekleşme sağladık" diye konuştu. 

Bakan Eroğlu, Çoruh Nehri üzerinde hayata geçirilen Yusufeli Barajı'nın 275 metrelik yüksekliği ile kendi sınıfında dünyanın en yüksek 3'üncü, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacağını söyledi. Eroğlu, 540 megavat kurulu gücü ile yılda 1 milyar 827 milyon kilovatsaat enerji üretecek barajın, ülke ekonomisine ise yılda 330 milyon lira katkı sağlayacağını kaydederek, kendini 7 senede amorti edecek barajın şu an itibarıyla yüzde 60 fiziki gerçekleşmeye ulaştığını belirtti.

Veysel Eroğlu, "Bu sebeple yeni bir Yusufeli inşa ediyoruz. İlçe yeniden inşa edilirken orada yaşayan vatandaşlarımızın fikirlerini yok saymıyoruz. Onların da memnun olacağı şekilde Yansıtıcılar ve Sakut Deresi olarak belirlenen yeni yerleşim alanında göl manzaralı yeni Yusufeli için çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor" dedi.

"ALAN BAZINDA YÜZDE 70'LİK GERÇEKLEŞME SAĞLANDI"