Bakırköy-Bağcılar-Kirazlı metro hattı ne zaman açılacak?

09 April 2018

Temelinin 2016 yılında atıldığı Bakırköy-Bağcılar-Kirazlı metro hattında çalışmalar sürüyor. Bağcılar Belediyesi'nden çalışmaların son durumu hakkında bir açıklama geldi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, vatandaşlara Bakırköy-Bağcılar-Kirazlı metro hattına yakın zamanda kavuşacaklarının müjdesini verdi. Metro hattı ile Bağcılar'dan 12 dakikada Bakırköy sahile ulaşılacağının bilgisini aktaran Çağırıcı, aynı zamanda bu hattın diğer metro hatları ile bağlantılı olacağını ifade etti.

Bağcılar sınırları içerisindeki inşaat çalışmaları hakkında da bilgiler veren Lokman Çağırıcı, hükümet konağı ve belediye hizmet binasının kaba inşaatının bittiği bilgisini de aktardı. Bağcılar'da ve çevre ilçelerde hayat süren çok sayıda vatandaş ise, "Bakırköy-Bağcılar-Kirazlı metro hattı ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt arıyorlar.

BAKIRKÖY-BAĞCILAR-KİRAZLI METRO HATTI AÇILIŞ TARİHİ

9 kilometre uzunluğundaki Bakırköy-Bağcılar-Kirazlı metro hattının açılış tarihi olarak 2019 yılının başı işaret ediliyor. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı açıklamada, "Metro çalışmasını önümüzdeki yılın başına bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

BAKIRKÖY-BAĞCILAR-KİRAZLI METRO HATTI DURAKLARI

682 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilmeye hazırlanan Bakırköy-Bağcılar-Kirazlı metro hattı ile Bağcılar Bakırköy sahili arası 12 dakikaya inecek. Avrupa yakasının önemli aksları arasında hizmet verecek hattın bölgedeki trafiği bir nebze de olsa rahatlatması bekleniyor. Bakırköy-Bağcılar-Kirazlı metro hattı durakları ise şu şekilde:

- Kirazlı (Aksaray-Kirazlı, Kirazlı-Olimpiyatköy ve Kirazlı-Halkalı metroları ile bağlantı)
- Molla Gürani
- Yıldıztepe
- İlkyuva
- Haznedar
- İncirli (Yenikapı-Havalimanı metrosu ve Metrobüs ile bağlantı)
- Zuhuratbaba -Özgürlük Meydanı (Marmaray ile bağlantı)
- Bakırköy İDO (İDO deniz otobüsleriyle bağlantı)