Bartın Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı

27 September 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tüm bölgelerde sürdürdüğü millet bahçeleri projeleri ile şehirlere yeşil alanı bol, nitelikli sosyal yaşam alanları kazandırılıyor. Millet bahçeleri, bulunduğu bölgenin gayrimenkul piyasasına doping etkisi yaratması bakımından da ayrı bir önem taşıyor.

Millet bahçesi çalışmalarını yürüten TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Bartın Merkez'de inşa edilecek millet bahçesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı.

92 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek Bartın Millet Bahçesi Projesinde inşaat çalışmalarının, ihale sürecinin tamamlanmasından sonra başlaması bekleniyor.

YEŞİLLER İÇERİSİNDE RENKLİ YAŞAM ALANI

Bartın Millet Bahçesi alanında çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, millet kıraathanesi gibi sosyal donatılar hayata geçirilecek.

Bol yeşil alanı olacak projede 3 bin 230 adet ağaç dikilecek. Bunun yanı sıra bitki ve peyzaj alanı, biyolojik gölet, tema bahçesi, koru ve kamp alanı gibi alanlar oluşturulacak.

Ailelerin çocukları ile keyifli vakit geçirmesine ev sahipliği yapacak projenin alanında dinlenme ve piknik alanları da kurulacak.

KIRIKKALE'YE DE MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ!

TOKİ tarafından Kırıkkale Keskin ilçesi Bozkurt Mahallesi'nde hayata geçirilecek millet bahçesinin ihalesi geçtiğimiz günlerde düzenlendi.

35 bin metrekarelik alanda kurulacak Kırıkkale Bozkurt Millet Bahçesi Projesinde çok sayıda sosyal donatı ve geniş peyzaj alanları kurulacak. Bu projede de çalışmaların yakın zamanda başlaması bekleniyor.