Başakşehir-Kayaşehir metro hattı ile Bakırköy İDO'ya geçiş sağlanacak

25 April 2018

Özellikle Başakşehir bölgesine büyük değer katacak Başakşehir-Kayaşehir metro hattında çalışmalar sürüyor. 2019 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan metro hattının entegre ağı da genişletiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen metro hatlarına ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Başakşehir-Kayaşehir metro hattının yeni havalimanı metro hattına ve Kirazlı-Olimpiyatköy metro hattına entegre edileceği belirtildi.

Böylelikle M3 meto hattının devamı olan Kayaşehir-Başakşehir hattından binen yolcular, Metrokent-Olimpiyatköy-Kirazlı Metro Hattı ile aktarmasız Bakırköy İDO İstasyonu'na kadar devam edebilecek. Ayrıca entegre olunan Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattı üzerinden Kirazlı-Bakırköy(İDO), Mahmutbey-Başakşehir-Esenyurt, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Ataköy-İkitelli metro hatlarına geçiş sağlanacak.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bölge halkının açılmasını dört gözle beklediği Başakşehir-Kayaşehir metro hattında çalışmalar sürüyor. 6,2 kilometre uzunluğunda olacak hat aynı zamanda 2 bin 680 yatak kapasiteli İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'ne de doğrudan bağlantı sağlayacak.

4 istasyondan oluşan Başakşehir-Kayaşehir metro hattının durakları ise şu şekilde:

1- Onurkent,
2- Şehir Hastanesi,
3- Kayaşehir 15. Bölge,
4-   Kayaşehir Merkez.