Batı Antalya Havalimanı İhalesi Bu Yıl Yapılıyor

08 February 2016

Batı Antalya Havalimanı ihalesi bu yıl gerçekleşecek. Proje çalışmaları tamamlanan havalimanı Demre ve Kaş ilçelerinin ortasında bir bölgede hayata geçirilecek...

Antalyalıların uzun zamandır merakla beklediği Batı Antalya Havalimanı ve tünel projeleri için tarih verildi. Batı Antalya Havalimanı ihalesinin bu yıl içerisinde yapılması planlanıyor. Proje çalışmaları tamamlanan Batı Antalya Havalimanı için en uygun belirlendi. Havalimanı Demre'ye 23 kilometre uzaklıkta bir bölgede hayata geçirilecek.

Demre ve Kaş ilçelerinin ortasında kalan Sarılar-Çerler mevkinde inşa edilmesi planlanan Batı Antalya Havalimanı'nın çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanacak. Havalimanının hizmete girmesiyle Antalya'nın batısında bulunan ilçelerin çevredeki havalimanlarına otobüs ile yolculuk etmelerine gerek kalmayacak.

Finike, Demre ve Kaş ilçeleri arasında bulunan fazla sayıdaki virajların kaldırılması için yapılan tünel çalışmalarında da proje aşamasına gelindi. 95 kilometrelik Finike-Kalkan yolu güzergahındaki 112 viraj için tünel çalışmalarına bu yıl başlanacak. Virajların kalması için çok sayıda tünelin yapılacağı yol, proje tamamlandığında 19 kilometre kısalmış olacak.