Bayraklı'da 1444 konut için temel atılıyor

22 February 2021

Geçtiğimiz Ekim ayında İzmir'de yaşanan deprem felaketinde en fazla yıkımın yaşandığı ilçe olan Bayraklı'da yaraları sarma adına çalışmalar başlatılmıştı.

AA'nın aktardığı habere göre, Bayraklı'da 71 binanın olduğu bölgede 7 ayrı dönüşüm projesi hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından TOKi aracılığıyla yürütülecek projelerde güvenli yaşam alanları oluşturulacak.

TÖREN DÜZENLENECEK

Bayraklı'da projelendirilen bölgelerde temel ve zemin iyileştirme çalışmaları sona erdi. Bölgede 1444 konut ve 208 iş yeri için bugün temel atma töreni düzenlenecek. Düzenlenecek törenin ardından tüm binalarda eş zamanlı inşaat çalışmaları başlayacak.

YIKIMLAR SÜRÜYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü verilerine göre, deprem sonrasında bin 88 bağımsız bölümden oluşan 100 bin bina, riskli olduğu için dönüşüme alınarak yıkıldı.

Depremden sonra yürütülen hasar tespit çalışmalarında bin 944 bağımsız bölümü bulunan 618 binanın ağır, 6 bin 617 bağımsız bölümlü 660 binanın ise orta hasarlı olduğu belirlendi. Ayrıca ağır hasarlı binalar arasında işlemleri tamamlanan 380 bina için yıkım kararı alındı.

Bayraklı'da 108, Bornova'da 51, Karşıyaka'da 24, Karaburun'da 60, Konak'ta 45, Çiğli'de 15, Buca'da 35, Gaziemir'de 6, Karabağlar ve Urla'da ise 18'er binanın yıkımında son aşamaya gelindiği belirtildi. Orta hasarlı binalar için ise güçlendirme çalışmaları yapılması talep edildi. Bu binalar bir yıl içinde güçlendirme yapılmaması durumunda ağır hasarlı sayılacak.