Bayraklı'da 'İzmir modeli' ile dönüşüm yapılacak

07 January 2021

30 Ekim günü Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen bölge olan Bayraklı'da deprem sonrasında kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı.

Milliyet'te yer alan habere göre, Bayraklı'da benzer acıların yaşanmaması adına kentsel dönüşüme büyük önem veriliyor. İlçedeki riskli yapıların yerinde dönüşümü konusunda çalışma yürütülüyor. Bayraklı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede ortak proje yürütülüyor.

1999 YILINDAN ÖNCE YAPILAN BİNALAR DÖNÜŞÜME

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, insanların ilk şoku atlattığını ancak akıllarda, "yeni bir deprem olursa evimize bir şey olur mu?" endişesinin yer aldığını belirterek, "Aslında bu endişe hepimizde var. O yüzden de binaların sağlamlığına baktırmak, özellikle 1999 öncesi yapılanların kentsel dönüşüme girmesi kaçınılmaz görünüyor. kentsel dönüşüm derken de aslında yerinde dönüşümden bahsediyoruz" diye konuştu.

"MÜTEAHHİTLERLE UCUZ ANLAŞMALAR YAPILMASIN"

Bayraklı'da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 'İzmir modeli' adını verdikleri düz yerlerin yeniden inşa edileceği bir çalışma modelinden bahseden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bu dönüşüm çalışmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılacağını aktardı.

Bayraklılara önemli bir uyarıda bulunan Başkan Sandal, "Ada bazında işlemi yaparsak hem kentin otopark sorununu çözeriz hem de daha güvenli binalar elde ederiz. Maliyeti de indirmiş oluruz. Farklı bankalarla görüşmeler yaptık. Plan notlarıyla netleştikten sonra uygun kredi verilmesiyle ilgili... Bu mesele, Büyükşehir Belediyesi'yle çözeceğimiz bir konu. Doğru iş modelini getirmediğimizde bu işi çözemeyebiliriz. Saydam, şeffaf ve anlaşılır bir yöntem olmalı. Bayraklılı evini asla satmasın. Müteahhitle ucuz anlaşmaların altına imza atmasın. Plan notları netleşmeden Bayraklı ve Büyükşehir belediyelerinin teminatını almadan adım atıp mağdur olmayın" ifadelerini kullandı.