Beyanname Sorgulama Nasıl Yapılır?

09 March 2016

Beyanname nedir? Beyanname sorgulama nasıl yapılır? Hepsi ve daha fazlasının cevabı haberimizde…

Beyanname sorgulama sisteminden önce beyanname nedir sorusuna açıklık getirelim. Beyanname, bir kimsenin resmi kurum ve kuruluşlara bir durumu bildirmek için yapılan yazılı bildirimdir.

Başka bir tanımla vergi borçlarının miktarını hesaplamak için mükellef veya vergi sorumluları tarafından, vergi kanunlarında belirtilen dönemlerde vergi dairelerine verilen bildirgedir.

BEYANNAME SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Beyanname genel olarak vergi borçlarının miktarını hesaplamak için mükellef veya vergi sorumluları tarafından vergi kanunlarında belirtilen dönemlerde vergi dairelerine iletiliyor. Beyanname sorgulama ise mükelleflere beyanname hakkında bilgi vermeye yardımcı oluyor.

Peki beyanname sorgulama nasıl yapılıyor? Beyanname sorgulama işlemleri gelişen teknolojiler sayesinde artık elektronik ortamda yapılabiliyor. Beyanname sorgulaması www.ebeyanname.gib.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Siteye girdikten sonra “Giriş” kısmına tıklıyorsunuz ve kullanıcı kodu, parola ve şifreyi girerek beyanname sorgulama işlemininiz kolay ve hızlı bir sürede yapabiliyorsunuz.

2016 BEYANNAME VERME VE ÖDEME SÜRELERİ İÇİN TIKLAYINIZ