Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesinin detayları belli oldu

23 June 2018

İstanbul Beykoz’daki kentsel dönüşüm faaliyetleri çerçevesinde Tokatköy Mahallesi’nde uygulanacak olan olan Şehr-i Sitare Yeniden Dönüşüm Projesi’nin detayları belli oldu. Kısa bir süre önce KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ‘Tokatköy Şehr-i Sitare Yerinde Dönüşüm Projesi Tanıtım Programı ve Tapu Dağıtım Töreni’nde projenin detaylı bir tanıtımı yapıldı. Mahalle sakinlerinin yoğun bir katılım gösterdiği toplantıda, 20 kişiye sembolik olarak tapu dağıtımı yapıldı.

Beykoz Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle yapılacak olan Şehr-i Sitare Kentsel Dönüşüm Projesi, Tokatköy Mahallesi’nde 63 dönümlük bir alan üzerinde hayata geçirilecek. Projede yer alan binaların az katlı olarak inşa edileceği ifade ediliyor.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, kentsel dönüşümü bir kamu problemi olarak gördüklerini ve belediye olarak bu işe 1 trilyonluk bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Uysal, Beykoz’da hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm programıyla, mahalle kültürünü devam ettireceklerini projenin bu şekilde tasarlandığını ifadelerine ekledi.