Bilent Dündar: Kentsel Dönüşümü Tüccara Açarsan Rant Olur

29 April 2016

Kentsel dönüşümde rant tartışmalarına dikkat çeken 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, dönüşümü tüccara açarsan rant kaçınılmaz, biz vakıf değiliz dedi...

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar ile Çekmeköy 216 Butik Plus satış ofisinde biraraya geldik.
Yeni projelerini ilk kez yeniemlak.com’a açıklayan Bilent Dündar, kentsel dönüşüme ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

“Kentsel dönüşümde rant” tartışmalarına dikkat çeken Dündar, dönüşümü tüccara açarsanız rant kaçınılmaz, biz vakıf değiliz dedi.

İşte tüm detayları ile o röportaj...

Satışta olan projelerde hangi aşamadasınız?
Çekmeköy Butik Plus projemizin inşaatı tamamlanmak üzere. Ekim’de teslim etmeyi planlıyoruz. Burada bize güvenip yatırım yapanlar çok kazançlı çıktılar. Yüzde 65’i satıldı. Kalanları da yakın zamanda tamamlamayı planlıyoruz.

Çekmeköy’de 150 dairelik bir projemiz daha olacak. 2017’nin ilk aylarında başlamayı planlıyoruz. Bu bahsettiklerim imzaları atılan, kesinleşen projeler.


FENERBAHÇE DALYAN KOYU’NDA YENİ PROJE
Yine Fenerbahçe Dalyan’da bir projemiz var. A Plus bir proje. Kentsel dönüşüm kapsamında yapacağız. 56 konutluk bir proje. 9 bin ile 11 bin dolar arasında olacak fiyatlar. Anadolu Yakası’nın en pahalı yerlerinden biri. Ferenbahçe Dalyan Koyu’nda, denize yakın bir proje. 2 bin 400 metrekare alanı var.

RÖPORTAJ: Şengül KIRMIZITAŞ