Bir yıl içinde 26 bin konutun inşasına başlandı

15 March 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sosyal konut üretiminin yanı sıra kentsel dönüşüm konutlarını da hayata geçiriyor. TOKİ'nin son yıllardaki çalışmaları hız kazandı.

Bir televizyon programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sürdürülen çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra TOKİ projelerinden de bahseden Bakan Kurum, TOKİ'nin bir yıl içinde 26 bin konutun inşasına başladığını ifade etti.

"DÜNYAYA ÖRNEK BİR İŞ YAPIYORUZ"

2020 yılında depremden etkilenen bölgelerle ilgili yürütülen çalışmalara değinen Bakan Kurum, "Elazığ, Malatya ve İzmir'de bütün riskli binalar denetlendi. Bütün tespitler yapıldı. Sonra yıkım süreçleri başladı. Vatandaşımıza taşınma ve kira yardımı yaptık. Elazığ'da 21 bin, Malatya'da ise 6 binlik konut çalışmalarını başlattık. TOKİ bu konuda çok önemli bir mücadele veriyoruz. 6'ncı aydan itibaren teslimatlarını yaptık. 8 bin 400 konut tamamlanmış durumda. Yaptığımız konutlar mahalle kültürü devam edecek şekilde inşa edildi. Tarımköy projeleriyle kırsalda dönüşüme de başladık. Bunları vatandaşımızın rızası olarak yaptık. Bir yıl içinde 26 bin konut başlatmak kolay değil. Dünyaya örnek olacak bir iş yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl sel felaketinin yaşandığı Giresun ve depremden etkilenen İzmir'deki çalışmalardan da bahseden Bakan Kurum, "Dereli'de inşaatlarımız hızla devam ediyor. Bu yıl içiresinde konutlarımızı teslim edeceğiz. Aynı acıları bir daha yaşamamak için bütün önlemleri alıyoruz. İzmir'in de kentsel dönüşüm anlamında bazı sorunları var. Yumuşak bir zemine sahip. 90 ve öncesi yapılan binalar mevcut. Orada da 5 bin konutluk bir proje başlattık. Bayraklı'da 7 ayrı alanda çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.